Aantrekkelijk werkgeverschap: praktische adviezen en tips

Tip van de maand

Aantrekkelijk werkgeverschap: praktische adviezen en tips

Tuesday 21 April 2015

Zijn uw medewerkers gemotiveerd en kunnen ze hun verantwoordelijkheid aan? Dragen uw medewerkers daadwerkelijk bij aan een succesvolle bedrijfsvoering? Zijn uw organisatie en uw personeel veerkrachtig genoeg om allerlei ontwikkelingen op te vangen?

Een sterk en veerkrachtig personeelsbeleid kan u hierbij helpen: sturing bieden, leiding geven en delegeren. Verantwoordelijkheid, duidelijke functies, persoonlijke aandacht en betrokken en loyale medewerkers. Brede en duurzame inzetbaarheid op zowel fysiek gebied als wat betreft de noodzakelijke vaardigheden en competenties.

Lees verhalen en tips van collega’s
‘Hoe doe je dat dan’ is een vraag die veel werkgevers bezighoudt. De vertaalslag naar de praktijk van alledag, het zelf doen, is niet altijd gemakkelijk. We hebben voor u daarom praktische adviezen en tips op rij gezet in een brochure met best-practices, verhalen en gouden tips van collega’s.

Laat u inspireren door de medewerkers zelf
Laat u niet alleen inspireren door collega-werkgevers, maar ook door de medewerkers zelf. Wat zijn zaken die hen motiveren? Wat vinden ze belangrijk in de relatie met hun werkgever? Welke factoren dragen volgens hen zelf bij aan een bevlogen invulling van hun dienstverband? Wilt u weten hoe werknemers de relatie met hun leidinggevende ervaren? Lees dan ook onze brochure met verhalen en voorbeelden van werknemers in de land- en tuinbouw.

Aanvragen brochures
U kunt deze brochures aanvragen middels een mail met uw contactgegevens, te richten aan info@spam-protecthaer.nl.

Wat biedt het ú?
Werken aan aantrekkelijk werkgeverschap is investeren in gemotiveerde en goed gekwalificeerde werknemers. Betrokken medewerkers presteren beter. Hogere betrokkenheid, minder verzuim, de productiviteit neemt toe en de kwaliteit van het product verbetert. Nu en in de toekomst.

Ga terug naar Tips