5 tips voor het bevorderen van betrokkenheid en bevlogenheid

Tip van de maand

5 tips voor het bevorderen van betrokkenheid en bevlogenheid

Monday 5 March 2018

Steeds meer werkgevers gaan de voordelen zien van personeel dat echt betrokken en bevlogen is. En terecht, uit onderzoek blijkt dat betrokken en bevlogen werknemers productiever zijn, een lager ziekteverzuim hebben en beter met uw klanten omgaan. Hier vijf tips om de betrokkenheid en bevlogenheid van uw personeel te bevorderen.

1. Toon interesse in uw mensen
Natuurlijk is het belangrijk om uw medewerkers te belonen met een goed salaris. Maar een echte, duurzame manier om bevlogenheid te stimuleren is door echte interesse in uw personeel te hebben. Laat ze voelen dat ze meetellen, dat ze worden ondersteund. Het klinkt simpel, maar zorg dus dat u af en toe een persoonlijk gesprekje met ze hebt. Vraag uw personeel hoe het met ze gaat. U krijgt er loyaliteit en inzet voor terug.

2. Vind de juiste knoppen om aan te draaien
Het helpt u als leidinggevende enorm om te weten waar uw medewerkers enthousiast van worden. Zorg dus dat u weet wat hun ambities zijn en welke vaardigheden ze zouden willen verbeteren. De enige manier om dit te bereiken is door het ze te vragen. Deze tip is dus goed te combineren met de voorgaande. Vraag uw medewerker wat hij echt leuk vindt aan zijn werk en hoe het nog beter zou kunnen. En waar geniet hij van tijdens zijn werk?

3. Begrijp en gebruik de kracht van waardering
Voor elke medewerker is het prettig om waardering te krijgen voor zijn werk. Als leidinggevende moet u daar op inspelen door het uw medewerkers vaak te vertellen als ze iets goed doen. Dat is veel belangrijker dan zwakke punten van uw personeel te benoemen en proberen deze om te buigen. Wees specifiek in uw complimenten en zorg dat ze oprecht zijn. Anders prikt uw personeel er doorheen.

4. Wees helder en consistent over uw doelen
Een veel gemaakte fout van leidinggevenden is het niet duidelijk communiceren van doelen. Mensen vinden het doorgaans prettig als ze weten wat er van hen wordt verwacht, wat het doel is en welke rol voor hen is weggelegd. In het geval van tegenslag is het belangrijk om uw medewerkers te herinneren aan het uiteindelijke doel. Een mogelijkheid is om ze naar suggesties te vragen over de manier waarop dit doel is te bereiken.

5. Versterk uw vaardigheden in delegeren
In relatie tot de voorgaande tip is het belangrijk om duidelijke procedures en regels af te spreken met uw personeel. Maar dit moet er niet toe leiden dat creativiteit in de kiem wordt gesmoord. Goede managers communiceren heel duidelijk welk resultaat ze willen bereiken, maar geven werknemers de ruimte om zelf in te vullen hoe dit wordt behaald. Hiermee stimuleert u betrokkenheid en respecteert u de verschillen tussen werknemers. U geeft uw werknemers de kans om op hun eigen manier aan uw verwachtingen te voldoen.

Bron:Josvancalsteren

Ga terug naar Tips