5 tips om je beste mensen te behouden

Tip van de maand

5 tips om je beste mensen te behouden

Monday 2 October 2017

Het is altijd vervelend als een goede werknemer ontslag neemt. Het kost je bedrijf veel geld, omdat je dan weer op zoek kan gaan naar een vervanger en deze persoon moet inwerken. Tegelijk neemt de vertrekkende werknemer zijn kennis, ervaring en contacten mee naar de nieuwe werkgever.

Als je goed rekening houdt met de wensen van jouw personeel, verklein je de kans op weglopend talent. Het is daarvoor niet voldoende om alleen een concurrerend salaris te bieden. Je moet bijvoorbeeld ook op een open manier communiceren en voldoende waardering en erkenning geven.

Hoe behoud je goed personeel?
1. Communiceer op een open manier Open communicatie draagt bij aan het vertrouwen dat je personeel heeft in jou als werkgever. Daarvoor heb je vaak niet meer nodig dan een goed gesprek. Dat zorgt voor een goed beeld van wat onder je personeel leeft, zodat je tijdig kunt inspelen op belangrijke kwesties. Als dit onvoldoende gebeurt, zal de ontevredenheid onder je personeel toenemen.

 2. Bied leuk en uitdagend werk Leuk en uitdagend werk geeft je beste werknemers een goede reden om te blijven. Met leuke klusjes motiveer je hen extra en spoor je anderen aan om net zo goed hun best te doen. Zorg er wel voor dat je hen voldoende ruimte biedt om werkzaamheden zelfstandig in te vullen. Als je taken niet kunt loslaten en je personeel voortdurend achter de vodden zit, dan bederf je juist het werkplezier.

3. Geef waardering en erkenning Je werknemers hebben graag het gevoel dat hun dagelijkse inspanningen ertoe doen. Dat gevoel krijgen zij als je hun prestaties voldoende erkent en waardeert. Jouw waardering en erkenning kun je op een groot aantal manieren laten blijken. Bijvoorbeeld door successen samen te vieren of complimenten te geven waar ze op hun plek zijn. Hoewel dit erg effectief is, wordt het door veel werkgevers onvoldoende benut.

4. Stimuleer groei en ontwikkeling Iedereen werkt graag aan zijn groei en ontwikkeling. Dit is dan ook een effectieve methode om goede medewerkers te binden en te boeien. Als je binnen je huidige functie al je capaciteiten kunt inzetten, is er namelijk weinig reden om naar een andere baan uit te kijken. Omdat deze mogelijkheden lang niet overal worden benut, kun je jouw bedrijf hiermee prima onderscheiden van de rest.

5. Ondersteun de werk-privébalans Steeds meer werknemers worstelen met hun werk-prive balans. Dat geldt helemaal voor het groepje medewerkers dat een tandje harder werkt dan de rest. Met speciale voorzieningen zorg je ervoor dat zij beter hun werk kunnen doen. Dit voorkomt niet alleen ontevredenheid onder je personeel, maar verkleint ook de kans dat zij overspannen raken.

Bron: ondernemenmetpersoneel/HAER

Ga terug naar Tips