4 Snelle Tips om succesvol te werken met millennials

Tip van de maand

4 Snelle Tips om succesvol te werken met millennials

Marjolein de Jong

Monday 24 February 2020

De meeste organisaties zijn enorm aan het vergrijzen. Geen enkele sector ontkomt er aan. De piek ligt rond 2035, kortom er komen nog heel wat uitdagende jaren aan waarin de verschillende generaties succesvol met elkaar moeten samenwerken. De millenials (geboren vanaf 2000) komen nu de arbeidsmarkt op.

We geven je 4 snelle tips om dit tot een succes te maken in jouw organisatie.

1. Flexibiliteit zorgt voor loyale medewerkers;

Geef een millennial ruimte om naast het werk andere activiteiten te doen, mogelijkheden om flexibel te werken of onbetaald verlof op te nemen. Denk bijvoorbeeld aan 4 x 9 uur werken, of later beginnen en in de avond doorwerken. Maar ook langere tijd verlof om een lange reis te maken of part-time werken om te zorgen voor kinderen of wellicht vrijwiliggerswerk te doen.

2. Geef snelle feedback;
Millennials werken graag samen omdat ze graag feedback krijgen, zodat ze persoonlijk kunnen groeien. Ze dragen met hun talent graag bij aan het bedrijf en/of de maatschappij. Die feedback moet wel snel en niet alleen in een halfjaarlijks functioneringsgesprek. Coachend leidinggeven past het beste bij deze groep. Heb je thuis millennials zitten? Neem je ervaring dan mee naar het werk. Waarschijnlijk sta je thuis als gelijkwaardige coach naast je kinderen en stimuleer je hen vooral hun eigen kracht te ontdekken.

3. Laat millennials feedback geven over cultuurpatronen en verouderde procedures;
Millennials komen binnen met een frisse blik, vraag ze na enkele weken wat het meeste werkenergie wegneemt. Dat brengt je meteen tot aanpassingen die je organisatiecultuur nodig heeft. 4. Gebruik je IT en Social media skills van de millennials Veel millennials zien vaak snel welke mogelijkheden van apps, social media en IT het contact met bijvoorbeeld je klanten kan verbeteren. Millennials hebben een aangeboren talent voor wat beter en sneller kan. De millennials kunnen de oudere generaties coachen op dit gebied, de oudere generaties kunnen daarentegen de millennials coachen op het gebied van communicatie en probleemoplossend en kritisch denken. Een wederkerige coaching dus.

De top 5 energievreters voor de millennials
- Top-down veranderen en besluiten
- Ellenlange vergaderingen die niet concreet worden
- Bureaucratische controlemechanismen
- Dwingende protocollen
- Formele processen en politieke spelletjes

Hulp nodig om dit allemaal in praktijk te brengen, informeer eens naar de workshops die wij in- company kunnen geven op gebied van binden en boeien, feedback geven en leiderschap.

Bron: De Millennial Mythe Ontrafeld - Appical

Ga terug naar Tips