Een leidinggevende die zegt: “Laat mij even meekijken”

Nieuwsbericht

Een leidinggevende die zegt: “Laat mij even meekijken”

Tuesday 2 June 2020

Een leidinggevende die gek wordt van het thuiswerken van zijn of haar medewerkers. Want hoe kun je dan controleren of de productiviteit er niet onder leidt? Even een telefoontje of een e-mail sturen: “Waar ben je mee bezig, is het al af?”. Het gevoel dat je de controle volledig kwijt bent, omdat je niet goed genoeg weet wat jouw medewerkers doen op welk moment. Pure frustratie omdat je iemand een taak hebt gegeven, maar deze vervolgens nooit is afgerond of opgepakt. Oké, toegegeven, het zou kunnen liggen aan jouw hoge standaarden en het feit dat het nooit goed genoeg is. Misschien wel omdat je ergens onderweg de opdracht toch weer terug overneemt. En dat terwijl je juist zo gebaat bent bij een zelfsturend team. Als je deze punten veelal herkent mag ik je feliciteren: Van harte, je bent een micro manager!

Dit is hoe jouw medewerkers jou kunnen helpen om jouw micro management gedrag te beperken. Deel deze tips met hen en ben/blijf kritisch op het eigen gedrag.

1. Vraag door
Een micromanager wil dat iets heel goed en zorgvuldig wordt gedaan. Geef hem of haar dan ook het gevoel dat dit zo is. Krijg je een nieuwe opdracht of maak je een afspraak? Stel tegenvragen. Niet omdat je het niet begrijpt, maar omdat je je werk zo goed mogelijk wilt uitvoeren. Wat moet je doen, hoe, met welke uitkomst? Zo bouw je als medewerker vertrouwen.

2. Koppel terug. Vaak.
Door iemand op de hoogte te houden, laat je zien dat het werk in goede handen is. Zeg van tevoren: ik ga dit doen, op deze manier en ik koppel op dat moment terug. Je kunt vaak voorspellen wanneer je manager gaat bellen. Wees hem voor en stuur een update. Zo houd je zelf de regie en het versterkt vertrouwen. Micromanagers houden niet van verrassingen, bijvoorbeeld dat ze via een andere leidinggevende horen dat er iets op hún afdeling is gebeurd.

3. Confronteer
Wat als bovenstaande niet werkt? Zeg dan: ik ben benieuwd waarom je nu om terugkoppeling vraagt. We hadden toch een afspraak? Is er misschien andere informatie die je nog nodig hebt? Vraag rustig waarom iemand mailt of belt. Soms heeft jouw micromanager ook te maken met zijn eigen micromanager: aangezien hij steeds verantwoording moet afleggen, neemt hij die gewoonte over. Jouw vraag dwingt de ander te reflecteren op zijn gedrag.

4. Verschuif de aandacht
Nodig je manager uit zich niet in details te verliezen, maar zich te richten op zijn taak: doelen of thema’s formuleren voor de toekomst, de richting kiezen die het team opgaat... Zeg je manager dat je dit van ’m nodig hebt, het is een verkapt compliment.

5. Focus op het resultaat
Vaak krijgt het beste jongetje van de klas de leiding. Iemand die zijn vak goed beheerst denkt wel eens dat anderen op precies dezelfde manier moeten werken. Vraag welk eindresultaat de manager wil. En zeg vervolgens: daar ga ik voor zorgen, op mijn eigen manier.

Beste micromanager, als je bovenstaande zo leest en je inbeeldt dat jouw medewerkers dit zouden doen, dat voelt als een verademing, niet?

Bekijk meer nieuwsberichten

Code geel

Per half juni is het reisadvies binnen Europa aangepast. We mogen op vakantie naar gebieden waar... »

Subsidie praktijkleren 2019/2020

Vanaf 1 juli kunt u de subsidie praktijkleren weer aanvragen bij het ministerie van Onderwijs... »

Ontslagboete wordt toch afgeschaft, noodpakket met maand verlengd

De ontslagboete wordt toch afgeschaft in het tweede noodpakket zoals dat eerder was aangekondigd... »

Loopbaanbegeleiding inzetten bij een reorganisatie

Als er een reorganisatie binnen je bedrijf nodig is, ben je vaak bezig om dat zo goed mogelijk voor... »

Aanpassing NOW voor seizoensectoren

Op 21 mei jl. heeft het kabinet bekend gemaakt dat het huidige steunpakket voor het bedrijfsleven... »

Anderhalvemeter afstand op kantoor: hoe doe je dat?

Nu het ‘gewone’ leven langzaamaan op gang komt, de horeca bijna weer open mag en winkels en... »

De basis op orde binnen uw bedrijf

De huidige coronatijd vraagt, en brengt, veel en grote wijzigingen voor u als werkgever maar ook... »

Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

De RI&E, ieder bedrijf krijgt er via steeds meer wegen mee te maken. De verplichting voor het... »

Zo blijf je verbonden met de thuiswerker

Werknemers geven massaal gehoor aan de oproep om zo veel mogelijk thuis te werken. Dat brengt... »

Coronaprotocol voor land- en tuinbouw

Voor alle agrarische sectoren is veilig werken, veilig reizen en veilig wonen van levensbelang.... »

Berichten 1 van 10 van in totaal 604 berichten.