Blog: Hoe motiveer je medewerkers?

Blog bericht

Blog: Hoe motiveer je medewerkers?

Anke van Helmond

Monday 19 August 2019

Op 21 augustus is het wereld dag manusje-van-alles. Nee zo heet het niet echt maar zo noem ik het. Weer een dag van.. zul je nu meteen denken. Tenminste zo denk ik. Maar deze is de moeite om een blog aan te besteden. Bij HAER Advies besteden we graag aandacht aan de ondernemer, die wij in ons dagelijks werk ondersteunen bij alle voorkomende HR-werkzaamheden. Buiten een leuke winactie, dachten wij na over hoe we de ondernemer deze dag nog meer in het zonnetje kunnen zetten. In ons dagelijks werk zien wij dat het motiveren van personeel vaak een grote uitdaging is. Daarom neem ik je als ondernemer/leidinggevende vandaag graag mee in dit onderwerp.

Wat is motivatie?
Motivatie is dat wat een mens aanzet tot gedrag, bijvoorbeeld tot het uitvoeren en het volbrengen van een taak. Op basis van motivatie bepalen mensen hoe zij hun energie aan verschillende activiteiten besteden. Motivatie vloeit voort uit een behoefte, waaruit een doelstelling of een wens voortkomt die het handelen beïnvloedt.

Relatie leidinggeven en motivatie
Motivatie is essentieel voor medewerkers om hun potentieel op het werk te kunnen vervullen. Er is reden om aan te nemen dat gemotiveerd personeel toegewijde, energieker, innovatiever, meer gefocust en productiever is. En dat heeft een positief effect op de prestaties van het team. Als werknemers gemotiveerd zijn en toegewijd zijn aan hun werk, heeft dat een directe invloed op het succes van de organisatie.

Organisaties met gemotiveerde medewerkers hebben vaak minder personeelsverloop. Ook in sectoren met veel tijdelijk personeel kunnen leidinggevenden, door het betrekken en motiveren van personeel, ervoor zorgen dat medewerkers hun uiterste best doen.

Als leidinggevende ben je de kernschakel tussen de organisatie en het individu. De invloed van leidinggevenden op de motivatie van de medewerker is behoorlijk groot.

Werknemersbetrokkenheid en motivatie
Een veelgebruikte term binnen organisaties is werknemersbetrokkenheid, ook wel ‘engagement’ genoemd. De kern van werknemersbetrokkenheid is de binding die de werknemer heeft met de organisatie. Er zijn enkele factoren waarop je als leidinggevende invloed kan uitoefenen, die factoren zijn hieronder verder uitgewerkt.

Bejegening:
Als medewerkers met eerlijkheid en respect worden behandeld is dit van invloed op hun motivatie. Wordt een medewerker door zijn leidinggevende met respect behandeld, dan zal hij waarschijnlijk ook voelen dat de organisatie hem of haar respecteert.

Persoonlijke prestaties:
Medewerkers proberen tijdens hun dienstverband een gevoel van voldoening en trots uit hun werk te halen. Dat gevoel is grotendeels afhankelijk van de persoonlijkheid en de waarden van de werknemer.

Gevoel van waardering:
Waardering door leidinggevende en werkgever vergroot de motivatie op het werk. Waardering kun je zowel formeel als informeel tonen

Leiderschap: Vertrouwen in de koers van de organisatie is cruciaal voor het kweken van betrokkenheid bij en het motiveren van werknemers. Leiderschap moet zich niet beperken tot het managementteam en als leidinggevende fungeert men als rolmodel.

Drijfveren verschillen tussen teams en medewerkers. Om dit in kaart te brengen zetten wij regelmatig de persoonlijkheidsstijlentest in. Dit geeft je inzage in de drijfveren van medewerkers en helpt je in het opbouwen van de relatie met je medewerker. Als leidinggevende is het belangrijk om een hechte relatie met je teamleden op te bouwen en te begrijpen wat je team motiveert. Het voeren van een open en eerlijke dialoog met de teamleden is belangrijk en zal inzicht geven in de factoren van betrokkenheid.

In mijn volgende blog neem ik je verder mee in het onderwerp motivatie. Ik zal dan verder in gaan op het motivatieproces en de algemene motivatoren.

Zou je graag het gesprek aan gaan om te kijken hoe je hier als leidinggevende in kan groeien, neem dan contact met mij op via 
06-15335277.

Bekijk meer blogberichten

Scheiden doet uw organisatie LIJDEN?!

In Nederland stranden ongeveer 40% van de huwelijken, dat is goed voor zo’n 30.000 scheidingen per... »

Hoe wordt de zwakke schakel de medeweker van de maand?

In mijn vorige blog nam ik je mee in het motiveren van je medewerkers. In dit blog vertel ik meer... »

Blog: Kink in de kabel van je medewerker, wat nu?

Je medewerker is geen losse schakel. Hij is onderdeel van vele systemen. Niet alleen binnen jouw... »

Blog: Vinden, binden, boeien en laten bloeien

Uitbereiding van het HAER team Graag wil ik mij via deze weg even voorstellen. Ik ben Anke van... »

Blog: 30 juni Dag van de Social Media

Een mooi moment om stil staan bij mijn eigen Social media gebruik. Inmiddels gebruik ik alweer heel... »

Blog: "Ik werk veilig of ik werk niet"

“Ik werk veilig of ik werk niet” dat is een slogan waar Lisa van Veen HR-adviseur bij HAER advies... »

Blog: I don’t know how (s)he does it - zwangerschapsverlof Emmy

Hoe doen al die mama’s en papa’s het toch? Het ouderschap combineren met sporten, gezond leven, het... »

Blog: Op zoek naar een nieuwe Lisa

Lisa kun je jezelf even voorstellen en vertellen wat je rol is bij HAER Advies? Ik ben Lisa, ik ben... »

HAER in 't veld: Boomkwekerij de Hilver aan de slag met Binden en Boeien

We zijn inmiddels ruim een maand verder na onze laatste workshop Binden en Boeien. Reden genoeg om... »

Op bezoek bij een Melkveehouder

Vorige week mochten Marjolein de Jong en ik, weer fijn in overal. De familie van Iersel-Huzen is... »

Berichten 1 van 10 van in totaal 154 berichten.