Blog: Vinden, binden, boeien en laten bloeien

Blog bericht

Blog: Vinden, binden, boeien en laten bloeien

Anke van Helmond, HAER Adviseur

Monday 1 July 2019

Uitbereiding van het HAER team

Graag wil ik mij via deze weg even voorstellen. Ik ben Anke van Helmond, 24 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Ospel. Ik ben opgegroeid op het melkveebedrijf van mijn ouders samen met mijn broer en zus. Met veel plezier maak ik vanaf 24 juni deel uit van het team van HAER advies. Met mijn achtergrond en interesse in de agrarische sector heb ik in 2012 de keuze gemaakt om de studie Bedrijfskunde & Agribusiness te gaan volgen aan HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Tijdens mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij AB Werkt als trainee accountmanager, waar ik na het afstuderen ben ik gestart als accountmanager voor de dierlijke sector.

Gedurende mijn werk in de functie als accountmanager heb ik veel mensen leren kennen en mogen bouwen aan langetermijnrelaties. Het mooie in dit werk is dat je opdrachtgevers verder kunt helpen bij hun personeelsbehoefte en medewerkers kan laten ontwikkelen tot volwaardige vakkrachten. Het vinden van mensen maar ook het binden, boeien en laten bloeien waren uitdagingen waar ik dagelijks mee bezig was.

Door de steeds krapper wordende arbeidsmarkt worden kandidaten kritischer in de loopbaan keuzes die zij maken. Niet alleen speelt de reputatie van een organisatie een steeds belangrijkere rol in het keuze proces; ook een ‘match’ in overtuigingen, overeenkomstige visies op mens en werk en soortgelijke drijfveren van medewerkers zijn van steeds groter belang. Bij een duurzame match moet er niet alleen gekeken worden naar functie-eisen. Er moet ook gekeken worden naar de drijfveren van de kandidaat en of deze geboden kunnen worden. Voor het binden en boeien zijn er drie aspecten zowel voor kandidaat als voor werkgever belangrijk, namelijk; werving, relatiemanagement en employer branding. De uitdaging van het vinden, binden, boeien en laten bloeien van medewerkers is groot. Is dit voor uw organisatie ook een uitdaging? Ik denk hier graag met u over mee!

Waarom ik gekozen heb voor deze functie bij HAER advies? Een nieuwe uitdaging waarbij het vooruit helpen van organisaties, gericht op de mens, centraal staat, kan ik niet aan mij voorbij laten gaan. We kunnen hier spreken over een vruchtbare fundering, het bezoeken van bedrijven, een kijkje in de keuken mogen nemen en van toegevoegde waarde zijn maakt deze functie passend voor mij. Drijfveren, waar het eerder in deze blog al over ging, zijn voor mij onder andere zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en waardering. Deze drijfveren komen overeen met de manier van werken bij HAER advies, succes gegarandeerd!(?)

Mijn werkgebied is regio Eindhoven, een regio met vele mooie bedrijven waar uitdagingen, die ik graag aanpak, te over zullen zijn!

Bekijk meer blogberichten

Beoordelingsgesprek laat jouw medewerkers en organisatie groeien

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat de beoordelingsgesprekken weer voor de deur... »

Het belang van opleiden en ontwikkelen

Mijn naam is Sue Titulaer, werkzaam bij AB Werkt Zuid-Nederland als HR Adviseur Opleiding en... »

Het risico van het werken met ZZP'ers

Deze maand laten wij Manon Pieters, advocaat bij SPEE advocaten, aan het woord met als onderwerp:... »

Vakantie vieren en afschakelen van het werk, maar hoe?

Hoe kun je nu het meest “effectief” vakantie hebben? Hoe haal je nu alles uit je vakantie en kun je... »

Uitbreiding van het HAER-team

Hier ben ik dan, de nieuwe junior HR adviseur van HAER. Ik ben vanaf 12 juni onderdeel van dit... »

Training coachen & motiveren: het begint bij jezelf

Deze maand laten wij Roy Voncken aan het woord met als onderwerp: deelname aan de driedaagse... »

Gastblog: Voorkomen is beter dan genezen (Eskil Fleuren, SAZAS)

Deze maand laten wij Eskil Fleuren, accountmanager van SAZAS, aan het woord over... »

Tegeltjeswijsheid in de personeelskeuken

Als je bij HAER Advies werkt, ben je wekelijks bij veel mooie bedrijven om een kijkje in de... »

A happy worker is a productive worker

Stel jij jezelf wel eens de vragen: “Ben ik tevreden?“, “Waar sta ik?” en “Hoe zijn mijn... »

Training persoonlijk leiderschap: Structuur en betrokkenheid

Deze week laten wij Roel Cox aan het woord, met als onderwerp: deelname aan de driedaagse training... »

Berichten 21 van 30 van in totaal 154 berichten.