Werkgeverschap in de champignons

Blog bericht

Werkgeverschap in de champignons

Emmy Joosten

Friday 21 December 2018

'Het is zo lastig om goed nieuw personeel te vinden, laat staan het behouden van ons personeel, terwijl er buiten de deur overal nieuwe kansen zijn...', dit is één van dé uitdagingen waar de klanten en leden van AB Werkt mee te maken hebben. Oakfield Champignons BV wil hier iets aan doen.

Wie is Oakfield?
Bij Oakfield Champignons BV is iedere champignon die verkocht wordt door de eigen kwekerij gekweekt. Ze produceren diverse soorten paddenstoelen, variërend van de klassieke witte champignon tot de meer exotische Maitake/Eikhaas. Iedere dag leveren ze hun prachtige producten, zonder tussenkomst van handelaren direct aan de klanten in Nederland, Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Duitsland en zelfs buiten Europa. Met de directe leveringen zorgen ze ervoor dat de kwaliteit en versheid gegarandeerd wordt. De klant ervaart daardoor altijd dezelfde kwaliteit en komt zo nooit voor negatieve verrassingen te staan. Daarnaast zijn ze erg trots op de service die ze aan de klanten weten te leveren.

Fijne plek om te werken
Voorgaande tekst bevestigd het gevoel wat ik bij de organisatie heb. Het zijn gepassioneerde telers die met liefde producten op de markt brengen. Om dat iedere dag opnieuw perfect voor elkaar te krijgen heb je ook gepassioneerde, bevlogen en betrokken medewerkers nodig. En dat in een arbeidsmarkt waar het enorm lastig is om goed nieuw personeel te vinden en het huidige personeelsbestand binnen de poorten te houden. Ondanks dat Oakfield als organisatie nog niet direct een tekort aan personeel heeft, merken ze de krapte buiten de deur wel en voelen ze een toekomstig tekort aankomen. Een mooi vooruitstrevend (en wat mij betreft noodzakelijk) initiatief om dan nú al te kijken hoe de mensen te enthousiasmeren dat Oakfield Champignons BV een fijne plek is om te werken. En niet alleen vanwege arbeidsvoorwaarden, maar juist vanwege de werkomgeving, de manier van samenwerking, de aandacht en de mogelijkheden. Dát is waar Oakfield al in uitblonk, maar nog sterker mee aan de slag gaat in de toekomst.

Hoe dan?
Ik kan als adviseur met fantastische plannen komen om medewerkers te verbinden aan de organisatie. De directeur kan zijn ideeën implementeren met als doel om het samenwerken bij Oakfield aantrekkelijker te maken. Maar het meest effectieve is uiteraard om de medewerkers optimaal te betrekken bij dit hele proces. Sterker nog; door hen te laten aangeven wat voor hen goed werkgeverschap inhoudt én wat dit inhoud voor het werken bij Oakfield, daarmee kun je aan de slag door daadwerkelijk op maat de krachten van de organisatie te benutten en de uitdagingen te tackelen. Dat gaan we doen. Niet de directeur alleen, niet de adviseur alleen, maar vooral de medewerkers. Op die manier gaan wij mooie stappen zetten in het behouden van kwalitatief personeel én het aantrekken van nieuw personeel. Dit door niet alleen een fantastisch werkgeverschap door te voeren en uit te breiden, maar ook door dit te vertellen aan de buitenwereld.

Trots zijn op werkgeverschap!

Bekijk meer blogberichten

Die ene vraag, een verschil?!

Daar zitten we, samen aan tafel. Ik zie iets van wanhoop in de ogen. Waar moeten we het nog zoeken... »

Werkgeluk, de sleutel om een happyholic te boeien

Tijdens een medewerkersbijeenkomst van AB Werkt gaf Wim Davidse een lezing. Wim is flex- &... »

Blog: Goede voornemens? Make-it happen!

Ben jij als ondernemer bezig met goede voornemens voor je personeel? Help jij je personeel met het... »

Blog: “Eigen SCHULD, dikke bult?”

December is een dure maand met sinterklaascadeaus en kerstinkopen. In deze maand is de kans groot... »

De 5 lessen die iedere leidinggevende te laat leert over het voorkomen van werkstress

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. In 2016 bracht dit voor een... »

“Ongemotiveerd personeel bestaat niet”

Je kent het vast wel, werknemers die gedrag laten zien wat je liever niet ziet. Of andersom, dat je... »

Scheiden doet uw organisatie LIJDEN?!

In Nederland stranden ongeveer 40% van de huwelijken, dat is goed voor zo’n 30.000 scheidingen per... »

Hoe wordt de zwakke schakel de medeweker van de maand?

In mijn vorige blog nam ik je mee in het motiveren van je medewerkers. In dit blog vertel ik meer... »

Blog: Kink in de kabel van je medewerker, wat nu?

Je medewerker is geen losse schakel. Hij is onderdeel van vele systemen. Niet alleen binnen jouw... »

Blog: Hoe motiveer je medewerkers?

Op 21 augustus is het wereld dag manusje-van-alles. Nee zo heet het niet echt maar zo noem ik het.... »

Berichten 1 van 10 van in totaal 160 berichten.