Wat zou je doen als je niet bang was?

Blog bericht

Wat zou je doen als je niet bang was?

Emmy Keulen

Thursday 7 July 2016

Wie heeft mijn Kaas gepikt? 
Veranderingen gaan snel tegenwoordig, en komen vaak onverwacht. Hoe gaat u daarmee om? Ziet u een verandering als een uitdaging of wordt u erdoor verlamd? Spencer Johnson laat met zijn populaire en aansprekende ‘Wie heeft mijn Kaas gepikt?’ zien wat voor angsten verandering teweegbrengt, hoe u die angsten met succes kunt overwinnen, en hoe u uit verandering nieuwe kansen schept, zowel thuis als op het werk. Over dit boek is al vaak geschreven, omdat het makkelijk weg leest en vooral zo ontzettend herkenbaar is. Ik wil u graag meenemen in mijn persoonlijk favoriete hoofdstuk. Mijn tip: probeer alvorens het lezen van dit stuk een (negatieve) verandersituatie in uw leven voor ogen te houden.

Inleiding
De vier personages (twee muizen, die hun instinct gebruiken en twee minimensjes, Peins en Pieker, die het denkvermogen inzetten) gaan op zoek naar Kaas. De Kaas is een metafoor voor wat we in het leven nastreven en waaraan we ons hechten: een interessante baan, een nieuwe opdracht bij een klant, een uitstekende werknemer, een ideale collega, een stabiele relatie, geld, een eigen huis, gezondheid etc.. Hebben we onze Kaas gevonden, dan is de neiging groot om ons eraan vast te klampen. Na verloop van tijd wordt het bezitten van de Kaas vanzelfsprekend, men vecht er veel minder voor. Maar helaas… de Kaasvoorraad is niet onuitputtelijk: een bedrijf reorganiseert, klanten gaan verloren, medewerkers stappen op, een relatie kan verbreken, een ziekte slaat toe – zekerheden ontvallen ons.

Een hoofdstuk uit het boek: ‘Op zoek naar nieuwe Kaas!’
‘Het eerste minimensje, Peins, had zich eerder afgevraagd: Wie heeft mijn Kaas gepikt?, maar de vraag die Pieker, het tweede minimensje, zich nu stelde was: Waarom ben ik niet veel eerder achter de Kaas aangegaan? Bij zijn eerste stappen in de doolhof op zoek naar nieuwe Kaas, keek hij om en voelde hij de warmte en zekerheden van zijn oude huis, daar waar hij zo lang was en voldoende Kaas had. Ook al was er al een tijd geen Kaas meer, toch moest hij even de neiging onderdrukken om weer terug te gaan. Hij vroeg zich af of hij echt wel de doolhof in wilde trekken. Om zijn angsten te beteugelen schreef hij een spreuk op de muur recht vooruit en keek er even naar:
          •     Wat zou je doen als je niet bang was?     
Daar dacht hij over na. Achter hem was zijn oude huis, zonder Kaas. Rechts was het nieuwe gedeelte van de doolhof, dat maakte hem bang. Maar hij haalde diep adem en sloeg rechtsaf, in een kalm tempo op weg naar het onbekende. Pieker was al even onderweg toen het hem inviel dat hij wellicht te lang in het oude huis was gebleven. Hij was nu zwak omdat hij al zo lang geen Kaas had gevonden. Daardoor zou zijn tocht door de doolhof moeizamer zijn en langer duren. Als ik nog een keer de kans krijg, bedacht hij zich, zal ik me sneller aan een verandering aanpassen. Dat maakt alles een stuk eenvoudiger. Maar, bedacht Pieker met een flauwe glimlach: Beter laat dan nooit.’

Bekijk meer blogberichten

Blog: Laten bloeien

Ruim een jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor HAER Advies met de titel: “Vinden, binden,... »

Die ene vraag, een verschil?!

Daar zitten we, samen aan tafel. Ik zie iets van wanhoop in de ogen. Waar moeten we het nog zoeken... »

Werkgeluk, de sleutel om een happyholic te boeien

Tijdens een medewerkersbijeenkomst van AB Werkt gaf Wim Davidse een lezing. Wim is flex- &... »

Blog: Goede voornemens? Make-it happen!

Ben jij als ondernemer bezig met goede voornemens voor je personeel? Help jij je personeel met het... »

Blog: “Eigen SCHULD, dikke bult?”

December is een dure maand met sinterklaascadeaus en kerstinkopen. In deze maand is de kans groot... »

De 5 lessen die iedere leidinggevende te laat leert over het voorkomen van werkstress

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. In 2016 bracht dit voor een... »

“Ongemotiveerd personeel bestaat niet”

Je kent het vast wel, werknemers die gedrag laten zien wat je liever niet ziet. Of andersom, dat je... »

Scheiden doet uw organisatie LIJDEN?!

In Nederland stranden ongeveer 40% van de huwelijken, dat is goed voor zo’n 30.000 scheidingen per... »

Hoe wordt de zwakke schakel de medeweker van de maand?

In mijn vorige blog nam ik je mee in het motiveren van je medewerkers. In dit blog vertel ik meer... »

Blog: Kink in de kabel van je medewerker, wat nu?

Je medewerker is geen losse schakel. Hij is onderdeel van vele systemen. Niet alleen binnen jouw... »

Berichten 1 van 10 van in totaal 161 berichten.