Uitbreiding van het HAER team

Blog bericht

Uitbreiding van het HAER team

Marjolein de Jong

Thursday 31 January 2019

Met veel plezier stel ik mijzelf aan jullie voor als nieuwe HAER medewerkster in de binnendienst. 7 januari ben ik gestart in het team van HAER Advies.

Mijn naam is Marjolein de Jong, ik ben 38 jaar en woon in het mooie buitengebied van Hilvarenbeek met mijn man, 3 kinderen en de hond. Niet tussen de wilde dieren in de Beekse Bergen, maar tussen het groen van mijn man zijn Boomkwekerij. Kortom heerlijk veel rust en ruimte om mij heen, maar wel in de buurt van de winkels en de horeca in de gezellige dorpskern van Hilvarenbeek.

Na mijn HAVO heb ik mijn bachelor Personeel & Organisatie gedaan. Hierna ben ik ga werken als Junior HR Adviseur bij een Detachering en Werving & Selectiebureau. Enerzijds werd ik gedetacheerd bij klanten en anderzijds voerde ik de HR-taken uit voor de eigen organisatie. Door veranderingen binnen de organisatie ging ik steeds meer voor de interne organisatie werken en nam ik ook het Office-management op mij. Het organiseren trok mij erg en zodoende ging ik op zoek naar een nieuwe baan in die hoek. Via Secretary Plus kwam ik in dienst bij ING, waar ik 13 jaar werkzaam ben geweest als Directiesecretaresse in de zakelijke tak van ING. Ook in deze functie had ik vele HR taken.

Daarnaast verzorg in het bedrijf van mijn man de personele en financiële administratie. Vanuit deze rol draag ik het MKB en de agrarische sector een warm hart toe. In deze hoedanigheid leerde ik als werkgever AB Werkt kennen als een partij die goed voor zijn medewerkers zorgt. Iets wat wij binnen ons eigen bedrijf ook hoog in het vaandel hebben. Via de workshops kwamen wij in contact met HAER Advies en maakte ik dankbaar gebruik van deze mooie dienstverlening. Laagdrempelig en betaalbaar. Fijn om een sparringpartner te hebben op HR-gebied en fijn om af en toe iets uit te kunnen besteden, omdat je als ondernemer vaak al zoveel taken op je bord hebt.

Toen ik na een reorganisatie bij ING op zoek ging naar een andere baan, nam ik contact op met HAER Advies, omdat het mij een mooie plek leek om te werken. En zo viel een puzzelstukje op zijn plek, mijn opleiding Personeel en Organisatie, mijn werkervaring als management-ondersteuner en office-manager en mijn affiniteit met de agrarische sector en het ondernemerschap vormen een perfecte match in deze nieuwe rol binnen het team van HAER.

In mijn spaarzame vrije tijd, die overblijft naast het werken en het gezin, ben ik graag actief en sportief bezig, ik hockey en doe aan bootcamps en kan enorm genieten van een lekkere cappuccino. Verder kook ik graag en ook laat ik mijn creativiteit graag de vrije loop. In de komende periode zal dat vooral uiting vinden in het “bouwen” van de carnavalswagen van de kinderen. Maar ook de verjaardagtaarten voor de kinderen zijn altijd een project op zich.

Inmiddels heb ik mijn eerste vier weken erop zitten. Daarin heb ik kennis gemaakt met mijn directe collega’s van HAER advies en diverse collega’s van AB Werkt. Maar ook mocht ik al mee aan de slag bij onze klanten. Ik hield mij bezig met de voorbereidingen voor de Workshop Binden en Boeien. Drie weken waarin ik mij meteen op mijn plek voelde binnen deze mooie en veelzijdige organisatie. Waar het me opvalt dat veel collega’s al vele jaren werken voor deze club, met hart voor de organisatie en met hart voor de uitzendkrachten en klanten die zij bedienen. Ik hoop dat ik daarin in de voetsporen van mijn collega’s mag treden. Vorige week trotseerde ik op 22-1-2019, de drukste spits ooit, 1.50 minuten was ik onderweg vanaf ons hoofdkantoor in Herten naar het mooie Hilvarenbeek. 2200km file stond er deze dag in Nederland. Maar ach, gelukkig komen die dagen niet zo vaak voor. Deze week heb ik vele klanten ontmoet bij onze Workshops Binden en Boeien en bleef de sneeuw gelukkig achterwege in mijn tocht door Brabant en Limburg.

Bekijk meer blogberichten

Die ene vraag, een verschil?!

Daar zitten we, samen aan tafel. Ik zie iets van wanhoop in de ogen. Waar moeten we het nog zoeken... »

Werkgeluk, de sleutel om een happyholic te boeien

Tijdens een medewerkersbijeenkomst van AB Werkt gaf Wim Davidse een lezing. Wim is flex- &... »

Blog: Goede voornemens? Make-it happen!

Ben jij als ondernemer bezig met goede voornemens voor je personeel? Help jij je personeel met het... »

Blog: “Eigen SCHULD, dikke bult?”

December is een dure maand met sinterklaascadeaus en kerstinkopen. In deze maand is de kans groot... »

De 5 lessen die iedere leidinggevende te laat leert over het voorkomen van werkstress

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. In 2016 bracht dit voor een... »

“Ongemotiveerd personeel bestaat niet”

Je kent het vast wel, werknemers die gedrag laten zien wat je liever niet ziet. Of andersom, dat je... »

Scheiden doet uw organisatie LIJDEN?!

In Nederland stranden ongeveer 40% van de huwelijken, dat is goed voor zo’n 30.000 scheidingen per... »

Hoe wordt de zwakke schakel de medeweker van de maand?

In mijn vorige blog nam ik je mee in het motiveren van je medewerkers. In dit blog vertel ik meer... »

Blog: Kink in de kabel van je medewerker, wat nu?

Je medewerker is geen losse schakel. Hij is onderdeel van vele systemen. Niet alleen binnen jouw... »

Blog: Hoe motiveer je medewerkers?

Op 21 augustus is het wereld dag manusje-van-alles. Nee zo heet het niet echt maar zo noem ik het.... »

Berichten 1 van 10 van in totaal 160 berichten.