Training Gesprekstechnieken op de werkvloer: Maarten & Mieke aan het woord

Blog bericht

Training Gesprekstechnieken op de werkvloer: Maarten & Mieke aan het woord

Maarten en Mieke

Thursday 5 July 2018

Het voorjaar 2018 stond voor HAER Advies in het teken van de driedaagse training Gesprekstechnieken. In Roermond, Veghel, Gilze en Venray zijn we met de klanten en leden van AB Werkt aan de slag gegaan met het thema “Gesprekstechnieken op de werkvloer”. De deelnemers hebben de interactieve en praktische training beoordeeld met maar liefst een 8,3! Deze maand laten wij Maarten Brands en Mieke van den Broek aan het woord over hun ervaring als deelnemers.

Highfield Genetics in Velp is het paardenbedrijf van Maarten Brands en Mieke van den Broek, naast het door hen gerunde melkveebedrijf. Highfield Genetics houdt zich bezig met springpaarden fokkerij, opleiding van eigen fokproducten en de verkoop van de diepvriessperma. De fokkerij, selectie en trainingsopbouw gebeuren in gezamenlijk overleg. Door aankoop, samenwerking, fokken en selecteren omvat het merriebestand een 12-tal interessante fokmerries. Jaarlijks hebben ze 10 tot 15 veulen, waarvan ook enkele in pension staan van buitenlandse klanten.

Mieke houdt zich bezig met de dagelijkse verzorging en training van de paarden. Daarnaast verzorgt zij de website, e-mailcontact, facturering en boekhouding van beide bedrijven. Maarten verzorgt het melkveebedrijf, in-/verkoop van diepvriessperma en telefonisch contact met de klanten.

Samen naar de training
Nadat Maarten al een keer heeft deelgenomen aan de training persoonlijk leiderschap was het bij het onderwerp van deze training direct duidelijk dat ze samen gingen deelnemen. “Het voordeel van samen meedoen aan de training is dat je het geleerde in de training ook direct kan toepassen en elkaar hierover feedback kan geven” aldus Maarten en Mieke.

“Doordat je allebei bezig bent met de training zorg je ervoor dat je elkaar ook kan helpen bij het voeren van een gesprek of hoe je een gesprek moet aanpakken. Door er samen over te praten zorgt het ervoor dat het onderwerp nog meer leeft”

Maarten en Mieke geven aan dat het een aanrader zou zijn voor toekomstige deelnemers die samen met de partner een bedrijf/personeel hebben, om juist samen naar een training te gaan. “Je hebt samen een bedrijf/personeel en juist door samen hierin getraind te worden zorg je ervoor dat je beide goed en het zelfde communiceert naar de medewerkers ‘.

Bewustwording
“Je denkt dat je al een aardig gesprek kan voeren en dat je voldoende open vragen stelt. Maar door de training zijn we er van bewust geworden dat we onbewust veel gesloten vragen stellen of al een mening in de vraag verpak hebben. Na de training zijn we in de communicatie bewuster bezig met het doel van het gesprek. Niet alleen op het werk kunnen we dit toepassen maar ook privé is dit natuurlijk goed toe te passen.’

“We stellen meer open vragen en vragen door daar waar we normaal dat niet zouden doen, voordat we de training hadden gevolgd. Ook de opbouw van een gesprek helpt ons bij het voorbereiden van een gesprek met een medewerker bijvoorbeeld. Het geeft ons houvast dat we een gesprek goed opbouwen en ook afsluiten. Het stellen van een vraag in de afsluiting hoe de ander het gesprek heeft ervaren zorgt ervoor dat we weten dat ook de ander met hetzelfde gevoel het gesprek verlaat. Ook de communicatiestijlen die zijn behandeld hebben ons bewust gemaakt dat iedereen een andere voorkeur heeft in de communicatie”

Op de vraag hoe Maarten en Mieke de training zouden samenvatten kwam al heel snel en overtuigend een antwoord: “Dit moet je doen! Als je beter wilt communiceren met klanten, leveranciers, medewerkers etc. dan is dit een training die je enorm helpt”

Voor de website van Highfield Genetics klik hier

 

 

Bekijk meer blogberichten

Blog: Vinden, binden, boeien en laten bloeien

Uitbereiding van het HAER team Graag wil ik mij via deze weg even voorstellen. Ik ben Anke van... »

Blog: 30 juni Dag van de Social Media

Een mooi moment om stil staan bij mijn eigen Social media gebruik. Inmiddels gebruik ik alweer heel... »

Blog: "Ik werk veilig of ik werk niet"

“Ik werk veilig of ik werk niet” dat is een slogan waar Lisa van Veen HR-adviseur bij HAER advies... »

Blog: I don’t know how (s)he does it - zwangerschapsverlof Emmy

Hoe doen al die mama’s en papa’s het toch? Het ouderschap combineren met sporten, gezond leven, het... »

Blog: Op zoek naar een nieuwe Lisa

Lisa kun je jezelf even voorstellen en vertellen wat je rol is bij HAER Advies? Ik ben Lisa, ik ben... »

HAER in 't veld: Boomkwekerij de Hilver aan de slag met Binden en Boeien

We zijn inmiddels ruim een maand verder na onze laatste workshop Binden en Boeien. Reden genoeg om... »

Op bezoek bij een Melkveehouder

Vorige week mochten Marjolein de Jong en ik, weer fijn in overal. De familie van Iersel-Huzen is... »

Uitbreiding van het HAER team

Met veel plezier stel ik mijzelf aan jullie voor als nieuwe HAER medewerkster in de binnendienst. 7... »

Werkgeverschap in de champignons

'Het is zo lastig om goed nieuw personeel te vinden, laat staan het behouden van ons personeel,... »

5 schadelijke types werknemers (en hoe ermee om te gaan)

Sommige medewerkers maken er echt een potje van. Ze ontwrichten teams, zorgen ervoor dat... »

Berichten 1 van 10 van in totaal 150 berichten.