Training Gesprekstechnieken op de werkvloer: Maarten & Mieke aan het woord

Blog bericht

Training Gesprekstechnieken op de werkvloer: Maarten & Mieke aan het woord

Maarten en Mieke

Thursday 5 July 2018

Het voorjaar 2018 stond voor HAER Advies in het teken van de driedaagse training Gesprekstechnieken. In Roermond, Veghel, Gilze en Venray zijn we met de klanten en leden van AB Werkt aan de slag gegaan met het thema “Gesprekstechnieken op de werkvloer”. De deelnemers hebben de interactieve en praktische training beoordeeld met maar liefst een 8,3! Deze maand laten wij Maarten Brands en Mieke van den Broek aan het woord over hun ervaring als deelnemers.

Highfield Genetics in Velp is het paardenbedrijf van Maarten Brands en Mieke van den Broek, naast het door hen gerunde melkveebedrijf. Highfield Genetics houdt zich bezig met springpaarden fokkerij, opleiding van eigen fokproducten en de verkoop van de diepvriessperma. De fokkerij, selectie en trainingsopbouw gebeuren in gezamenlijk overleg. Door aankoop, samenwerking, fokken en selecteren omvat het merriebestand een 12-tal interessante fokmerries. Jaarlijks hebben ze 10 tot 15 veulen, waarvan ook enkele in pension staan van buitenlandse klanten.

Mieke houdt zich bezig met de dagelijkse verzorging en training van de paarden. Daarnaast verzorgt zij de website, e-mailcontact, facturering en boekhouding van beide bedrijven. Maarten verzorgt het melkveebedrijf, in-/verkoop van diepvriessperma en telefonisch contact met de klanten.

Samen naar de training
Nadat Maarten al een keer heeft deelgenomen aan de training persoonlijk leiderschap was het bij het onderwerp van deze training direct duidelijk dat ze samen gingen deelnemen. “Het voordeel van samen meedoen aan de training is dat je het geleerde in de training ook direct kan toepassen en elkaar hierover feedback kan geven” aldus Maarten en Mieke.

“Doordat je allebei bezig bent met de training zorg je ervoor dat je elkaar ook kan helpen bij het voeren van een gesprek of hoe je een gesprek moet aanpakken. Door er samen over te praten zorgt het ervoor dat het onderwerp nog meer leeft”

Maarten en Mieke geven aan dat het een aanrader zou zijn voor toekomstige deelnemers die samen met de partner een bedrijf/personeel hebben, om juist samen naar een training te gaan. “Je hebt samen een bedrijf/personeel en juist door samen hierin getraind te worden zorg je ervoor dat je beide goed en het zelfde communiceert naar de medewerkers ‘.

Bewustwording
“Je denkt dat je al een aardig gesprek kan voeren en dat je voldoende open vragen stelt. Maar door de training zijn we er van bewust geworden dat we onbewust veel gesloten vragen stellen of al een mening in de vraag verpak hebben. Na de training zijn we in de communicatie bewuster bezig met het doel van het gesprek. Niet alleen op het werk kunnen we dit toepassen maar ook privé is dit natuurlijk goed toe te passen.’

“We stellen meer open vragen en vragen door daar waar we normaal dat niet zouden doen, voordat we de training hadden gevolgd. Ook de opbouw van een gesprek helpt ons bij het voorbereiden van een gesprek met een medewerker bijvoorbeeld. Het geeft ons houvast dat we een gesprek goed opbouwen en ook afsluiten. Het stellen van een vraag in de afsluiting hoe de ander het gesprek heeft ervaren zorgt ervoor dat we weten dat ook de ander met hetzelfde gevoel het gesprek verlaat. Ook de communicatiestijlen die zijn behandeld hebben ons bewust gemaakt dat iedereen een andere voorkeur heeft in de communicatie”

Op de vraag hoe Maarten en Mieke de training zouden samenvatten kwam al heel snel en overtuigend een antwoord: “Dit moet je doen! Als je beter wilt communiceren met klanten, leveranciers, medewerkers etc. dan is dit een training die je enorm helpt”

Voor de website van Highfield Genetics klik hier

 

 

Bekijk meer blogberichten

Die ene vraag, een verschil?!

Daar zitten we, samen aan tafel. Ik zie iets van wanhoop in de ogen. Waar moeten we het nog zoeken... »

Werkgeluk, de sleutel om een happyholic te boeien

Tijdens een medewerkersbijeenkomst van AB Werkt gaf Wim Davidse een lezing. Wim is flex- &... »

Blog: Goede voornemens? Make-it happen!

Ben jij als ondernemer bezig met goede voornemens voor je personeel? Help jij je personeel met het... »

Blog: “Eigen SCHULD, dikke bult?”

December is een dure maand met sinterklaascadeaus en kerstinkopen. In deze maand is de kans groot... »

De 5 lessen die iedere leidinggevende te laat leert over het voorkomen van werkstress

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. In 2016 bracht dit voor een... »

“Ongemotiveerd personeel bestaat niet”

Je kent het vast wel, werknemers die gedrag laten zien wat je liever niet ziet. Of andersom, dat je... »

Scheiden doet uw organisatie LIJDEN?!

In Nederland stranden ongeveer 40% van de huwelijken, dat is goed voor zo’n 30.000 scheidingen per... »

Hoe wordt de zwakke schakel de medeweker van de maand?

In mijn vorige blog nam ik je mee in het motiveren van je medewerkers. In dit blog vertel ik meer... »

Blog: Kink in de kabel van je medewerker, wat nu?

Je medewerker is geen losse schakel. Hij is onderdeel van vele systemen. Niet alleen binnen jouw... »

Blog: Hoe motiveer je medewerkers?

Op 21 augustus is het wereld dag manusje-van-alles. Nee zo heet het niet echt maar zo noem ik het.... »

Berichten 1 van 10 van in totaal 160 berichten.