Op bezoek bij een Melkveehouder

Blog bericht

Op bezoek bij een Melkveehouder

Thursday 14 February 2019

Vorige week mochten Marjolein de Jong en ik, weer fijn in overal. De familie van Iersel-Huzen is geruime tijd in ons netwerk door hun actieve deelname aan de workshops en trainingen die HAER Advies namens AB Werkt mag aanbieden. We kennen Marc van Iersel en Gerda als positief, enthousiast, kritisch, ambitieus en daadkrachtig. Ze bezien de wereld niet vanuit beperkingen, maar vanuit mogelijkheden. Eigenschappen waarvan wij enorm gecharmeerd zijn. Dit is ook exact de wijze waarop zij hun veehouderij runnen.

Het was tijd om de rollen om te draaien en in plaats van onze HR kennis met hen te delen, dat zij hun kennis en ervaringen over arbeid in hun sector met ons deelde. Hierbij hebben wij de volgende conclusies kunnen trekken:

•  Ondanks de vaak ongunstige werktijden binnen de melkveehouderij hebben zij het voor elkaar gekregen om toch de grens van flexibiliteit voor medewerkers op te zoeken.

•  Ondanks de vaak fysiek zware werkzaamheden in de sector, hebben zij zeer actief ingespeeld op automatisering. Dit maakt het werk fysiek stukken aantrekkelijker, maakt het werk uitvoerbaar voor een grotere doelgroep én houdt de werkende medewerker langer gezond.

•  Door de automatiseringsslagen die de organisatie heeft gemaakt, betekent dit dat veel van de routinematige werkzaamheden worden overgenomen door computers/robots/machines. Dit heeft als gevolg dat iemand die bij hun aan de slag gaat een goed gevoel moet hebben voor het werken met deze machines / de motivatie moet hebben om dit te leren op termijn.

•  Doordat veel routinematige werkzaamheden worden overgenomen door computers/robots/machines, wordt zelfstandigheid en een hoge mate van inzicht verwacht van de medewerkers.

•  Doordat het bedrijf op zeer goede wijze gestructureerd is, door middel van uitgebreide handboeken en ver doorgevoerde automatisering, kan een medewerker het bedrijf draaiende houden in geval van afwezigheid van de ondernemers.

Algemene conclusie
Ieder melkveebedrijf wordt op een andere manier georganiseerd, met daarmee andere eisen voor medewerkers. Mocht je hier graag meer over willen weten, laat het dan gerust aan ons weten!

Bekijk meer blogberichten

Blog: Vinden, binden, boeien en laten bloeien

Uitbereiding van het HAER team Graag wil ik mij via deze weg even voorstellen. Ik ben Anke van... »

Blog: 30 juni Dag van de Social Media

Een mooi moment om stil staan bij mijn eigen Social media gebruik. Inmiddels gebruik ik alweer heel... »

Blog: "Ik werk veilig of ik werk niet"

“Ik werk veilig of ik werk niet” dat is een slogan waar Lisa van Veen HR-adviseur bij HAER advies... »

Blog: I don’t know how (s)he does it - zwangerschapsverlof Emmy

Hoe doen al die mama’s en papa’s het toch? Het ouderschap combineren met sporten, gezond leven, het... »

Blog: Op zoek naar een nieuwe Lisa

Lisa kun je jezelf even voorstellen en vertellen wat je rol is bij HAER Advies? Ik ben Lisa, ik ben... »

HAER in 't veld: Boomkwekerij de Hilver aan de slag met Binden en Boeien

We zijn inmiddels ruim een maand verder na onze laatste workshop Binden en Boeien. Reden genoeg om... »

Uitbreiding van het HAER team

Met veel plezier stel ik mijzelf aan jullie voor als nieuwe HAER medewerkster in de binnendienst. 7... »

Werkgeverschap in de champignons

'Het is zo lastig om goed nieuw personeel te vinden, laat staan het behouden van ons personeel,... »

Training Gesprekstechnieken op de werkvloer: Maarten & Mieke aan het woord

Het voorjaar 2018 stond voor HAER Advies in het teken van de driedaagse training... »

5 schadelijke types werknemers (en hoe ermee om te gaan)

Sommige medewerkers maken er echt een potje van. Ze ontwrichten teams, zorgen ervoor dat... »

Berichten 1 van 10 van in totaal 150 berichten.