Op bezoek bij een Melkveehouder

Blog bericht

Op bezoek bij een Melkveehouder

Thursday 14 February 2019

Vorige week mochten Marjolein de Jong en ik, weer fijn in overal. De familie van Iersel-Huzen is geruime tijd in ons netwerk door hun actieve deelname aan de workshops en trainingen die HAER Advies namens AB Werkt mag aanbieden. We kennen Marc van Iersel en Gerda als positief, enthousiast, kritisch, ambitieus en daadkrachtig. Ze bezien de wereld niet vanuit beperkingen, maar vanuit mogelijkheden. Eigenschappen waarvan wij enorm gecharmeerd zijn. Dit is ook exact de wijze waarop zij hun veehouderij runnen.

Het was tijd om de rollen om te draaien en in plaats van onze HR kennis met hen te delen, dat zij hun kennis en ervaringen over arbeid in hun sector met ons deelde. Hierbij hebben wij de volgende conclusies kunnen trekken:

•  Ondanks de vaak ongunstige werktijden binnen de melkveehouderij hebben zij het voor elkaar gekregen om toch de grens van flexibiliteit voor medewerkers op te zoeken.

•  Ondanks de vaak fysiek zware werkzaamheden in de sector, hebben zij zeer actief ingespeeld op automatisering. Dit maakt het werk fysiek stukken aantrekkelijker, maakt het werk uitvoerbaar voor een grotere doelgroep én houdt de werkende medewerker langer gezond.

•  Door de automatiseringsslagen die de organisatie heeft gemaakt, betekent dit dat veel van de routinematige werkzaamheden worden overgenomen door computers/robots/machines. Dit heeft als gevolg dat iemand die bij hun aan de slag gaat een goed gevoel moet hebben voor het werken met deze machines / de motivatie moet hebben om dit te leren op termijn.

•  Doordat veel routinematige werkzaamheden worden overgenomen door computers/robots/machines, wordt zelfstandigheid en een hoge mate van inzicht verwacht van de medewerkers.

•  Doordat het bedrijf op zeer goede wijze gestructureerd is, door middel van uitgebreide handboeken en ver doorgevoerde automatisering, kan een medewerker het bedrijf draaiende houden in geval van afwezigheid van de ondernemers.

Algemene conclusie
Ieder melkveebedrijf wordt op een andere manier georganiseerd, met daarmee andere eisen voor medewerkers. Mocht je hier graag meer over willen weten, laat het dan gerust aan ons weten!

Bekijk meer blogberichten

Die ene vraag, een verschil?!

Daar zitten we, samen aan tafel. Ik zie iets van wanhoop in de ogen. Waar moeten we het nog zoeken... »

Werkgeluk, de sleutel om een happyholic te boeien

Tijdens een medewerkersbijeenkomst van AB Werkt gaf Wim Davidse een lezing. Wim is flex- &... »

Blog: Goede voornemens? Make-it happen!

Ben jij als ondernemer bezig met goede voornemens voor je personeel? Help jij je personeel met het... »

Blog: “Eigen SCHULD, dikke bult?”

December is een dure maand met sinterklaascadeaus en kerstinkopen. In deze maand is de kans groot... »

De 5 lessen die iedere leidinggevende te laat leert over het voorkomen van werkstress

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. In 2016 bracht dit voor een... »

“Ongemotiveerd personeel bestaat niet”

Je kent het vast wel, werknemers die gedrag laten zien wat je liever niet ziet. Of andersom, dat je... »

Scheiden doet uw organisatie LIJDEN?!

In Nederland stranden ongeveer 40% van de huwelijken, dat is goed voor zo’n 30.000 scheidingen per... »

Hoe wordt de zwakke schakel de medeweker van de maand?

In mijn vorige blog nam ik je mee in het motiveren van je medewerkers. In dit blog vertel ik meer... »

Blog: Kink in de kabel van je medewerker, wat nu?

Je medewerker is geen losse schakel. Hij is onderdeel van vele systemen. Niet alleen binnen jouw... »

Blog: Hoe motiveer je medewerkers?

Op 21 augustus is het wereld dag manusje-van-alles. Nee zo heet het niet echt maar zo noem ik het.... »

Berichten 1 van 10 van in totaal 160 berichten.