Blog: Vinden, binden, boeien en laten bloeien

Blog bericht

Blog: Vinden, binden, boeien en laten bloeien

Anke van Helmond, HAER Adviseur

Monday 1 July 2019

Uitbereiding van het HAER team

Graag wil ik mij via deze weg even voorstellen. Ik ben Anke van Helmond, 24 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Ospel. Ik ben opgegroeid op het melkveebedrijf van mijn ouders samen met mijn broer en zus. Met veel plezier maak ik vanaf 24 juni deel uit van het team van HAER advies. Met mijn achtergrond en interesse in de agrarische sector heb ik in 2012 de keuze gemaakt om de studie Bedrijfskunde & Agribusiness te gaan volgen aan HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Tijdens mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij AB Werkt als trainee accountmanager, waar ik na het afstuderen ben ik gestart als accountmanager voor de dierlijke sector.

Gedurende mijn werk in de functie als accountmanager heb ik veel mensen leren kennen en mogen bouwen aan langetermijnrelaties. Het mooie in dit werk is dat je opdrachtgevers verder kunt helpen bij hun personeelsbehoefte en medewerkers kan laten ontwikkelen tot volwaardige vakkrachten. Het vinden van mensen maar ook het binden, boeien en laten bloeien waren uitdagingen waar ik dagelijks mee bezig was.

Door de steeds krapper wordende arbeidsmarkt worden kandidaten kritischer in de loopbaan keuzes die zij maken. Niet alleen speelt de reputatie van een organisatie een steeds belangrijkere rol in het keuze proces; ook een ‘match’ in overtuigingen, overeenkomstige visies op mens en werk en soortgelijke drijfveren van medewerkers zijn van steeds groter belang. Bij een duurzame match moet er niet alleen gekeken worden naar functie-eisen. Er moet ook gekeken worden naar de drijfveren van de kandidaat en of deze geboden kunnen worden. Voor het binden en boeien zijn er drie aspecten zowel voor kandidaat als voor werkgever belangrijk, namelijk; werving, relatiemanagement en employer branding. De uitdaging van het vinden, binden, boeien en laten bloeien van medewerkers is groot. Is dit voor uw organisatie ook een uitdaging? Ik denk hier graag met u over mee!

Waarom ik gekozen heb voor deze functie bij HAER advies? Een nieuwe uitdaging waarbij het vooruit helpen van organisaties, gericht op de mens, centraal staat, kan ik niet aan mij voorbij laten gaan. We kunnen hier spreken over een vruchtbare fundering, het bezoeken van bedrijven, een kijkje in de keuken mogen nemen en van toegevoegde waarde zijn maakt deze functie passend voor mij. Drijfveren, waar het eerder in deze blog al over ging, zijn voor mij onder andere zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en waardering. Deze drijfveren komen overeen met de manier van werken bij HAER advies, succes gegarandeerd!(?)

Mijn werkgebied is regio Eindhoven, een regio met vele mooie bedrijven waar uitdagingen, die ik graag aanpak, te over zullen zijn!

Bekijk meer blogberichten

Die ene vraag, een verschil?!

Daar zitten we, samen aan tafel. Ik zie iets van wanhoop in de ogen. Waar moeten we het nog zoeken... »

Werkgeluk, de sleutel om een happyholic te boeien

Tijdens een medewerkersbijeenkomst van AB Werkt gaf Wim Davidse een lezing. Wim is flex- &... »

Blog: Goede voornemens? Make-it happen!

Ben jij als ondernemer bezig met goede voornemens voor je personeel? Help jij je personeel met het... »

Blog: “Eigen SCHULD, dikke bult?”

December is een dure maand met sinterklaascadeaus en kerstinkopen. In deze maand is de kans groot... »

De 5 lessen die iedere leidinggevende te laat leert over het voorkomen van werkstress

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. In 2016 bracht dit voor een... »

“Ongemotiveerd personeel bestaat niet”

Je kent het vast wel, werknemers die gedrag laten zien wat je liever niet ziet. Of andersom, dat je... »

Scheiden doet uw organisatie LIJDEN?!

In Nederland stranden ongeveer 40% van de huwelijken, dat is goed voor zo’n 30.000 scheidingen per... »

Hoe wordt de zwakke schakel de medeweker van de maand?

In mijn vorige blog nam ik je mee in het motiveren van je medewerkers. In dit blog vertel ik meer... »

Blog: Kink in de kabel van je medewerker, wat nu?

Je medewerker is geen losse schakel. Hij is onderdeel van vele systemen. Niet alleen binnen jouw... »

Blog: Hoe motiveer je medewerkers?

Op 21 augustus is het wereld dag manusje-van-alles. Nee zo heet het niet echt maar zo noem ik het.... »

Berichten 1 van 10 van in totaal 160 berichten.