Blog: het belang van trainen en ontwikkelen van jezelf en van medewerkers

Blog bericht

Blog: het belang van trainen en ontwikkelen van jezelf en van medewerkers

Kim Migchels

Thursday 5 April 2018

De maand Maart zien vele mensen met vreugde tegemoet. Het is de maand waarin de lente officieel is begonnen. Ook is de klok een uur verzet en leven we terug in de zomertijd. Langere dagen en meer licht, daar knappen heel wat mensen van op na een lange winter. Het is ook de maand geweest van de complimentendag, van de Internationale vrouwendag en de internationale dag van het geluk.

Voor HAER Advies heeft de maand onder andere in het teken gestaan van het geven van enkele mooie (incompany) trainingen. Voor HAER Advies zijn dit dus allemaal geluksmomentjes.
• Coachen en motiveren voor (aanstaande) voormannen in de glastuinbouw en open teelt
• Coachend Leiderschap
• Persoonlijk Leiderschap
• Maar ook korte kennissessies die deze maand gegeven zijn.
Kortom is het voor HAER Advies een maand geweest om veel mensen meer te mogen leren over bepaalde onderwerpen. Waarin we mensen een stuk bewustwording hebben gegeven over wie ze zelf zijn en hoe ze over komen op andere om zo bijvoorbeeld de samenwerking in een team te verbeteren.

Maar wat is nu de meerwaarde van deelnemen aan of het laten deelnemen van medewerkers aan een training of cursus?

1.Je bedrijf blijft up-to-date. Veranderingen gaan snel en er komen steeds nieuwe technologische inzichten, softwareprogramma’s en opvattingen over hoe een bedrijf het beste kan worden ingericht. Als je niet meegaat in die ontwikkelingen, ga je het verliezen.

2.Je personeel presteert beter. Door opleidingen te volgen, kunnen je werknemers actief werken aan de dingen waar ze moeite mee hebben en krijgen ze feedback van experts buiten je bedrijf. Daar worden ze beter van. Uit onderzoek blijkt bovendien dat personeel productiever wordt door opleidingen.

3.Je werknemers zijn extra gemotiveerd. Werknemers waarderen het als je in ze investeert. Het laat zien dat jij een toekomst voor hen bij je bedrijf in gedachten hebt en dat jij in hen gelooft. Dat maakt dat medewerkers zich meer verbonden voelen met jouw organisatie en zich ook extra willen inzetten. Uit onderzoek blijkt dat werknemers die een cursus volgen tevredener zijn en meer bijdragen aan een goede werksfeer. Ze gaan daardoor ook minder snel bij je weg én volgens onderzoek is het ziekteverzuim lager als je personeel regelmatig opleidingen krijgt aangeboden.

4.Je bedrijf is flexibeler. Hoe meer vaardigheden je personeelsleden hebben, des te flexibeler kun je ze inzetten. Zo blijven je werknemers duurzaam inzetbaar.

5. Door hen opleidingen aan te bieden, vergroot je niet alleen hun werkplezier, maar ook hun waarde op de arbeidsmarkt. Dat maakt van jou weer een goede werkgever. Als er weer schaarste komt op de arbeidsmarkt, is dit een punt waar talentvolle werkzoekenden waarde aan hechten. Het belang van opleiden en ontwikkelen neemt de laatste jaren alleen maar toe. Werknemers werken langer door waardoor zij zich ook op oudere leeftijd moeten blijven ontwikkelen om in hun werk bij te blijven. Continu leren en ontwikkelen geeft medewerkers de mogelijkheid nieuw gedrag aan te leren en voorkomt dat zij terugvallen in oud (ongewenst) gedrag. Zo kan de organisatie stappen vooruitzetten, de wendbaarheid vergroten en soepeler inspelen op de veranderingen vandaag de dag.

Voordelen voor de werknemer
Uiteraard profiteert niet alleen je organisatie van opleiding en ontwikkeling. Je medewerker profiteert zelf nog veel meer van zijn eigen ontwikkeling. Op de eerste plaats is een ontwikkelde medewerker aantrekkelijker op de arbeidsmarkt. Betere kwalificaties zorgen voor een stevigere duurzame inzetbaarheid. Daarnaast neemt de loyaliteit en productiviteit van ontwikkelde medewerkers toe. Zij ervaren meer werkplezier en presteren daarom simpelweg beter. De loyaliteit van werknemers neemt dus toe, terwijl veel organisaties juist de hand op de knip houden omdat ze bang zijn dat een opgeleide medewerker sneller vertrekt. ‘Daarmee doen organisaties zichzelf te kort. Medewerkers werken tegenwoordig inderdaad minder lang bij dezelfde werkgever, maar een opleiding kan er juist voor zorgen dat ze meer waardering voor hun werkplek voelen.

Werknemers motiveren
Werknemers kun je soms moeilijk motiveren om deel te nemen aan een opleidingstraject. Waar willen we als organisatie naartoe en wat hebben we daarvoor nodig? Betrek medewerkers nauw bij dit proces. Als zij richting kunnen geven aan hun eigen opleidings- en ontwikkelingsplan dan versterkt dit de betrokkenheid bij het doel en staan zij ook meer open om te leren’.

Bekijk meer blogberichten

De 5 lessen die iedere leidinggevende te laat leert over het voorkomen van werkstress

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. In 2016 bracht dit voor een... »

“Ongemotiveerd personeel bestaat niet”

Je kent het vast wel, werknemers die gedrag laten zien wat je liever niet ziet. Of andersom, dat je... »

Scheiden doet uw organisatie LIJDEN?!

In Nederland stranden ongeveer 40% van de huwelijken, dat is goed voor zo’n 30.000 scheidingen per... »

Hoe wordt de zwakke schakel de medeweker van de maand?

In mijn vorige blog nam ik je mee in het motiveren van je medewerkers. In dit blog vertel ik meer... »

Blog: Kink in de kabel van je medewerker, wat nu?

Je medewerker is geen losse schakel. Hij is onderdeel van vele systemen. Niet alleen binnen jouw... »

Blog: Hoe motiveer je medewerkers?

Op 21 augustus is het wereld dag manusje-van-alles. Nee zo heet het niet echt maar zo noem ik het.... »

Blog: Vinden, binden, boeien en laten bloeien

Uitbereiding van het HAER team Graag wil ik mij via deze weg even voorstellen. Ik ben Anke van... »

Blog: 30 juni Dag van de Social Media

Een mooi moment om stil staan bij mijn eigen Social media gebruik. Inmiddels gebruik ik alweer heel... »

Blog: "Ik werk veilig of ik werk niet"

“Ik werk veilig of ik werk niet” dat is een slogan waar Lisa van Veen HR-adviseur bij HAER advies... »

Blog: I don’t know how (s)he does it - zwangerschapsverlof Emmy

Hoe doen al die mama’s en papa’s het toch? Het ouderschap combineren met sporten, gezond leven, het... »

Berichten 1 van 10 van in totaal 156 berichten.