Blog: 30 juni Dag van de Social Media

Blog bericht

Blog: 30 juni Dag van de Social Media

Marjolein de Jong

Sunday 30 June 2019

Een mooi moment om stil staan bij mijn eigen Social media gebruik. Inmiddels gebruik ik alweer heel wat jaren Social Media. Het begon ooit met Hyves en met het in gebruik nemen van de eerste Iphone kwam uiteraard whatsapp in mijn leven. Al snel volgde Facebook en Linkedin en tot slot deden Pinterest en Instagram intreden in mijn leven. Twitter liet ik aan mij voorbijgaan.

Facebook is voor mij een medium wat ik vooral privégebruik. Ik haal er veel informatie op en in plaats van het ontvangen van nieuwsbrieven op aanbiedingen houd ik mijn favoriete winkel via Facebook bij. Mijn LinkedIn profiel nam ik kritisch onder de loep toen ik via mijn werkgever meedeed aan een training Careerboost. En ook toen ik in juni 2017 bij ING in de boventalligheid terecht kwam ging ik weer aan de slag met mijn LinkedIn profiel. Ik liet nieuwe foto’s maakte en zorgde voor een kort en krachtig profiel.

Voor het bedrijf van mijn man maakte ik een zakelijke Facebook en LinkedIn pagina aan. Dit om vooral om vacatures te kunnen delen. In januari 2019 ging aan de slag bij HAER Advies en werd een van mijn taken het beheren van de LinkedIn pagina en het schrijven van de maandelijkse nieuwsbrief. In februari volgde ik tijdens ons “Winter – Edition” een mini- workshop van Apostle. En daar leerde ik dat je als bedrijf via de persoonlijke accounts van medewerkers een vele malen groter bereik hebt dan via je zakelijke pagina. Dit alles heeft te maken met de algoritmes. En met al die informatie en een flinke dosis enthousiasme ging ik aan de slag met mijn zichtbaarheid op LinkedIn. Het bleef niet ongezien, want mijn oud-collega’s van ING maken er geregeld opmerkingen over. Ook bellen ze me vaak na een post op Social Media. Dat juist mijn oud-collega’s veel post van me zien is ook het werk van de algoritmes.

Inmiddels probeer ik wekelijks tijd in mijn agenda te reserveren om te zorgen dat ik regelmatig post op Social Media. Een maand geleden heb ik mij verdiept in de inhaakkalender en voor mezelf een aantal data op een rij gezet waarop ik kon inhaken. Dat hielp me meteen ook enorm om inspiratie op te doen voor de artikelen voor de nieuwsbrieven. De eerste nieuwsbrief die ik daarna schreef kon ik zo vullen. En de artikelen kon ik ook later weer gebruiken voor een post op Social Media.

Ik begon op 27 mei met inhaken op de dag van de Zonnebrand met een artikel over wat de Arbocatalogus zegt over werken in de buitenlucht. Op 13 juni nam ik jullie in de aanloop naar de Week van de RIE mee in de voorschriften die voorkomen uit de Arbowet. Op 15 juni deelde ik een natuurfoto van mijzelf in mijn favoriete Brabantse Natuurgebied, op de dag van de natuurfotografie. Op 21 juni de start van de zomer besloot ik jullie, met de vakantie voor de deur, onder de noemen “WAT ZEGT DE WET” mee te nemen in het onderwerp vakantie. Nu in de regio Zuid de schoolvakanties voor de deur staan, nam ik “Werken met jongeren” als onderwerp voor de Tip van de Maand. En vandaag op de dag van de Social Media dus een persoonlijke noot over mijn ervaringen met Social Media. Een zoektocht voor mij, waarin ik iedere dag weer leer.

Ik hoop dat deze post niet ongezien blijven en nog beter dat jullie mijn post ook gelezen hebben de afgelopen tijd. Als je ze leest en je kunt ze waarderen, dan zou ik het super leuk vinden om een like te ontvangen. Of nog liever een paar woorden onder de post. Want als je dat doet, zien nog meer mensen mijn berichten.

Tot slot, zijn er onderwerpen waar je graag meer over wilt weten. Laat het me gerust weten, wie weet haak ik er binnenkort op in. #Dagvansocialmedia #aldoendeleertmen

Bekijk meer blogberichten

Die ene vraag, een verschil?!

Daar zitten we, samen aan tafel. Ik zie iets van wanhoop in de ogen. Waar moeten we het nog zoeken... »

Werkgeluk, de sleutel om een happyholic te boeien

Tijdens een medewerkersbijeenkomst van AB Werkt gaf Wim Davidse een lezing. Wim is flex- &... »

Blog: Goede voornemens? Make-it happen!

Ben jij als ondernemer bezig met goede voornemens voor je personeel? Help jij je personeel met het... »

Blog: “Eigen SCHULD, dikke bult?”

December is een dure maand met sinterklaascadeaus en kerstinkopen. In deze maand is de kans groot... »

De 5 lessen die iedere leidinggevende te laat leert over het voorkomen van werkstress

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. In 2016 bracht dit voor een... »

“Ongemotiveerd personeel bestaat niet”

Je kent het vast wel, werknemers die gedrag laten zien wat je liever niet ziet. Of andersom, dat je... »

Scheiden doet uw organisatie LIJDEN?!

In Nederland stranden ongeveer 40% van de huwelijken, dat is goed voor zo’n 30.000 scheidingen per... »

Hoe wordt de zwakke schakel de medeweker van de maand?

In mijn vorige blog nam ik je mee in het motiveren van je medewerkers. In dit blog vertel ik meer... »

Blog: Kink in de kabel van je medewerker, wat nu?

Je medewerker is geen losse schakel. Hij is onderdeel van vele systemen. Niet alleen binnen jouw... »

Blog: Hoe motiveer je medewerkers?

Op 21 augustus is het wereld dag manusje-van-alles. Nee zo heet het niet echt maar zo noem ik het.... »

Berichten 1 van 10 van in totaal 160 berichten.